Made by Amel , Dinko , Hari and Nijaz.

Pretraga:

Dobrodošli!

24.03.2007.

Još malo o South parku...

Ova kultna američka animirana serija o imaginarnom gradiću South Parku, u kome se njegovim otkačenim stanovnicima dešavaju najneobičnije stvari, vjerovatno je najoštrija i najeksplicitnija satira američkog načina života koja se ikada pojavila na televiziji. Erik Kartmen je debelo dijete kome se svi zbog debljine podsmijavaju.On živi sa majkom koja misli da će ga hrana učiniti srećnijim. Erik ima mačku i prase. U prvim epizodama traga za svojim ocem, što će imati neočekivane rezultate. Kajl Broflovski je pametno dijete. Njemu se svi podsmijavaju, jer je Jevrej. Posjeduje slona kojeg pokušava spariti sa Kartmenovom svinjom. Sten Mars je prosječno američko dijete: normalan je i zbunjen. Izlazi sa Vendi Testburger, ali povraća kad god mu se ona obrati. Ima stariju sestru Šeli, koja ga tuče do besvijesti i dedu koji želi da ga Sten ubije. Keni Mek Kormik je baksuzno dijete koje gine u svakoj epizodi, i to uvijek na drugačiji način. U njegovoj siromašnoj porodici svi su alkoholičari. Priča prigušeno, pa možemo samo nagađati šta govori. Kuhar iz školske kafeterije ima veliki utjecaj na djecu, pomaže im u kompliciranim situacijama i uči ih lekcijama iz života. Beskopromisan i oštar humor glavna je karakteristika ove neskvakidašnje serije, koja se već pet godina sa ogromnim uspjehom prikazuje širom svijeta.Kalendar

<< 03/2007 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Brojač posjeta
3004

MOJI LINKOVI

O south parku
South Park je američka animirana serija koja se emitira od 1997. godine, autori su joj Trey Parker i Matt Stone. Serija se bavi doživljajima četvorice dječaka i njihovih poznanika u gradiću South Park u američkoj saveznoj državi Colorado. Karakterizira ju nadrealizam, parodiranje, satira i crni humor koji kao temu imaju američku kulturu, tabue te razna aktualna društvena i politička zbivanja. Humor i poruke serije često su predmet kritika raznih društvenih grupa.

Serija je u početku rađena ručno, stop-motion animacijom, a kasnije je uvedena kompjutorska tehnika. Epizode u prosjeku traju oko 22 minute. Do 2006. je snimljeno 10 sezona, a u planu su još najmanje dvije. Tako će South Park postati druga najduža američka animirana serija, iza Simpsona.


Video


Click here to get your free text scroller.